top of page

DAKWERKZAAMHEDEN

Bij Lumax kunt u terecht voor al uw dakwerkzaamheden. Hierbij kunt u denken aan een nieuw dak, maar ook voor de inspectie en reparatie van uw dak bent u bij Lumax bij het juiste adres. Wanneer uw dak gerepareerd wordt, of als u een nieuw dak neemt kan dit op de onderstaande manieren. 

Bitumen

Bij de meeste platte daken gaat het om dakdekken met app en sbs brandrollen, die door middel van de brandtechniek worden aangebracht. Alle rollen worden geleverd met een CTG. Komo certificaat.

 

U kunt kiezen in verschillende kleuren.Tegenwoordig zijn er zelfs witte brandrollen verkrijgbaar. Het voordeel hiervan is dat het zon weerkaatst en het dak de warmte tegenhoudt. 

Sedumdaken

Sedumdaken zijn begroeide daken. Sedum zijn vetplantjes die goed tegen droogte kunnen. Ook tegen vochtige periodes zijn ze goed bestendigd. Behalve het fraaie gezicht beschermen de plantjes uw dak tegen alle weersomstandigheden, en dragen op deze manier bij aan de duurzaamheid van uw dak. 

Pannendaken
 

Voor het renoveren en/of de nieuwbouw van en pannendak bent u op het juiste adres. Vanaf de start tot de oplevering zullen wij met de grootste zorg de werkzaamheden op uw dak uitvoeren.

 

Wij werken met alle soorten dakpannen, van keramische tot betonnen dakpannen. Wij kunnen tevens eigenhandig alle bijkomende werkzaamheden verrichten, onder andere: zinkwerk, loodwerk, dakbeschotten en windveren. 

Koper

Koperen dakbedekking is een mooie en duurzame afwerking van uw woning, dakkapel schuur etc.
Koper heeft de eigenschap te oxideren, waardoor binnen een paar weken de eerste glans van het materiaal verdwijnt. Vervolgend vormt er een bruine patineerlaag op het koper. Na verloop van jaren verandert deze patineerlaag vanzelf in de typerende groene kleur. 

 

Koperen dakbedekking kan zowel in roeven, felsbanen als losanges. Voorbeelden hiervan zijn te vinden in het fotoalbum.Bij het aanbrengen van koperen dakbedekking dient rekening te worden gehouden met voldoende ventilatie onder het materiaal, waardoor condensvorming wordt voorkomen. Koperen dakbedekking kan zowel gepatineerd als ongepatineerd worden geleverd.

Naast koperen dakbedekking kunt u bij ons ook terecht voor koperen dakrandafwerkingen, een koperen hemelwaterafvoer en koperen deklijsten en afdekkappen. 

 

Lood 

 

Lood is materiaal dat al eeuwen in de bouw wordt toegepast. Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om het vocht buiten te houden in dak- en muurconstructies. Vanwege de bewezen betrouwbare kwaliteiten is lood hiervoor het meest toegepaste materiaal. 

 

Zinken daken

Wij maken elk dak naar uw wens. Zo ook zinken daken, of een dakopbouw van zink. Neem contact op om te weten te komen wat de mogelijkheden zijn voor u. 

Shingles

Bitumineuze shingles zijn erg duurzaam en een goed alternatief ten opzichte van de kostbare leien. Wij leveren en monteren een ruim aanbod aan dakshingles. Denk hierbij aan kwaliteit, kleurstelling en uitvoering. Uiteraard wordt ieder shingles dak gemonteerd met een onderlaag en gewenste randafwerking.

PVC Kunststof 

Net als bij de bitumineuze producten zijn de kunststof producten in verschillende soorten leverbaar. Denk hierbij aan PVC, EPDM, ECB, Resitrix of bijvoorbeeld Icopal Universal. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met Icopal Universal, een milieuvriendelijk product. 

 

Dakisolatie

Wanneer u werkzaamheden aan uw dak laat verrichten, denk dan ook na over de dakisolatie. Een goede dakisolatie levert u energiebesparing op! Lumax isoleert zowel platte als hellende daken. 

Een passende oplossing

Elk dak is natuurlijk anders. Bent u op zoek naar een passende oplossing voor uw dak? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat! 

bottom of page